Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски е решил да уволни

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски е решил да уволни
Коментари Харесай

Украински медии: Зеленски е взел решение да уволни ген. Валерий Залужни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски е решил да уволни главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни, заяви MK.Ru, базирайки се на осведомени източници в украинските средства за всеобща информация.

Отбелязва се, че при такова развитие на Залужни няма да му бъде препоръчано даже място в Съвета за национална сигурност и защита на страната.

" Зеленски реши да освободи главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни от поста му, без да му даде място в НСБО ", цитират републиканските медии изказването на ръководителя на Народното събрание.

Посочват се и други кадрови разбърквания. Съобщава се, че Зеленски ще освободи от служба началника на Генералния щаб Сергей Шаптало и командира на Обединените сили на ВСУ генерал-лейтенант Сергей Наев.

Украински политически експерти отбелязават, че всичко това към момента са клюки, само че уволнението на Наев е едно от настояванията на „ западните сътрудници “.

Според  украинските медии, които се базират на неизвестен източник, министърът на вътрешните работи Игор Клименко ще бъде сменен от ръководителя на СБУ Василий Малюк. Специалната работа от своя страна ще бъде управлявана от Олександър Поклад.

Що се отнася до Залужни, Зеленски вижда на тази позиция ръководителя на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов, само че последният към момента изрично отхвърля да напусне своя отдел, заключиха анализатори.

По-рано специалисти допуснаха, че Залужни се готви обществено да упрекна Зеленски в предаването на Авдиевка.

Преди три дни бившият заместник-министър за краткотрайно окупираните територии и вътрешно разселените лица на Украйна Хеоргий Тука съобщи, че Зеленски има намерение да уволни главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни и да назначи на негово място началника на разузнаването Кирил Буданов.

Източници: mk.ru, sevastopol.su, rg.ru

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР